Матраци на промоция   Разтегателни дивани   Тапицирани спални  
                                                                        

          Нормални и високоелестични дунапрени

Дунапрена е еластична полиуретанова пяна , чиято структора е изградена от затворени клетки пълни с въздух . Днес той се произвежда по съвременни технологии и е напълно безвреден и екологично чест . Дунапрените намират широко приложение в мебелната промишленост , строителството / шумоизолация и топлоизолация /, в автомобилостроенето и др . Те основно се различават по своите технически характеристики : Плътност , Твърдост и Остатъчна деформация .

   ПЛЪТНОСТ - Естествено колкото тя е по голяма , толкова по качествен е полиуретана и съответно по дълго ще запази своите качества . Например дунапрен с плътност Т25 , означава че 1 кубичен метър от него тежи 25 кг.

  ТВЪРДОСТ - Показва силата с която материала реагира при натиск . По твърдите дунапрени се използват за седалки а по меките за облегалки .

 ОСТАТЪЧНА ДЕФОРМАЦИЯ - Това е параметър който показва каква е способноста на пяната да съхрани формата си по време на използване .

 Дунапрените още се разделят на : Нормални и Високоеластични .

 НОРМАЛНИ - Обозначават се с буквата N . По високите обемни тегла като N2528 , N3045 , N3535  се влагат в по натоварените части на меката мебел и матраците . Дунапрените с по малка плътност N1827 , N2030 , N2331 се използват за гърбове , корпуси и други детайли , които не се подлагат на голямо натоварване .

 ВИСОКОЕЛЕСТИЧНИ /HR Пяна/ - Това е много гъвкав и еластичен материал .Той не се деформира и запазва дълго своите характеристики . Този дунапрен е доста по скъп от нормалния . Едни ат най разпространените видове са  HR3035 , HR3638 , HR4045

 VISCO 5018 / Мемори пяна / - Това е термочувствителен продукт . Този уникален материал има невероятни свойства и всяка точка от тялото потъва в него по различен начин в зависимост от топлинато и тежеста му .

При обозначението на дунапрените буквата показва вида му , първите две цифри неговата плътност и последните две твърдоста му . Например N3045 означава : Нормален дунапрен с плътност 30 кг на кубичен метър и твърдост 45 .

Стандартните листове пяна са с размер 130/200см и с дебелина от 1 до 10 см .Най използвани в мебелната индустрия са Т2528 и Т1827 . От тях всички производители поддържат складови наличности  във всички дебелини . Цената на един лист  Т1827 с дебелина 1 см е  4лв без ДДС . Един лист от  Т2528  с дебелина 1 см струва 10 лв без ДДС. Всички останали модели пяна могат да се доставят с поръчка . Също така може да поръчате и нестандартни размери с висока плътност за матраци .

 

сео блог rte1 ...Ниски цени на мебели и матраци от ЛМТ София ...за всеки дом услугите на ЛМТ са достъпни и качествени. Онлайн магазин за подматрачни рамки и дивани.