Матраци на промоция   Разтегателни дивани   Тапицирани спални  
                                                                        

Кои матраци са по надежни - с пяна или с пружини?

Тук няма да говорим за това кой  модел е по-комфортен и удобен , все пак това е въпрос на индивидуално усещане и лични предпочитания . Ще се спрем на въпроса който си задават много хора : Кои са по качествени и по дълготрайни ? Съществуват различни мнения и не може да се даде еднозначен отговор . Всички големи производители на  пяна матраци напълно отричат пружините . Те твърдят , че това е остаряла технология , която е все още на пазара само заради ниската си цена . Мнението на компаниите работещи с пружинни системи е на противоположния полюс  . За тях моделите с пружини са преминали проверката на времето и са се доказали като изключително надежни и здрави . Гаранция за това е факта ,че всички старинни дивани и матраци са направени с различни разновидности на съвременните метални системи . Много хора все още използват такива модели произведени преди 25 -30 години .

 Според нас истината е , че и при едните и при другите има страхотни продукти с перфектни анатомични и ортопедични свойства  . На пазара е пълно  и с нискокачествени модели от двата вида – в тях се влагат материали с ниски якостни характеристики  и бързо ще се деформират и скапят . Погрешно е да се смята ,че пружинните матраци са по- евтини  и с по кратък експлоатационен живот . Има много предложения с пружинни системи , които са с отлични  свойства и са по скъпи дори от луксозните модели с латекс , HR пяна и  Memory foam ! Гаранцията на качествените продукти и при едните и другите е около 10 години . И двете технологии имат своите предимства и недостатъци . Затова инженерите на най-големите производители в света се стремят да създадат прототип , който да предлага най-доброто от матраците с пяна и пружини . В последните години се разработват модели от ново поколение . При тях класическите метални пружини  са заменени от пластмасови или такива от фибростъкло  , които в комбинация с високоеластична пяна  се превръщат в един уникален продукт . Тези матраци притежават перфектна циркулация на въздуха (като пружинните ) И в същото време предлагат изключително добра опора за тялото ( като пяна матрак ) . Все още тези технологии се разработват и затова цените им са доста високи .

сео блог rte1 ...Ниски цени на мебели и матраци от ЛМТ София ...за всеки дом услугите на ЛМТ са достъпни и качествени. Онлайн магазин за подматрачни рамки и дивани.