Матраци на промоция   Разтегателни дивани   Тапицирани спални  
                                                                        

           Търся тапицер в София ?

    Здравейте , казвам се Михаил Антонов и съм мениджър на една от добрите
компании за тапицерски услуги в София .Ние сме семейна фирма която е специализирана в производството и реставрацията на мека мебел . Нашето семейство се занимава с претапициране на мебели повече от 50 години . На тапицерския занаят съм се учил от моя дядо и баща . Може и нескромно да ви прозвучи , но смело мога да заявя , че  разбирам от тапициране на мека мебел . Именно затова ще си позволя да Ви дам някой съвети и насоки , за да улесня вашия избор на добър майстор тапицер.

 Общо взето почти всички хора ,които имат нужда от тапицерски услуги задават един и
 същи въпрос :
Колко ще ми струва претапицирането ?

                                                                                        Попитайте тук  


   

 Трябва да знаете , че за да Ви се даде коректна оферта трябва майстора да види мебелите , да прецени от какъв ремонт се нуждаят и колко дамаска ще е необходима .Един опитен тапицер дори и по снимка веднага би Ви дал цена .

 

  Основно факторите които формират цената на тапицерската услуга са : Разходи за материали и Цена за труд .

     Разходи за материали

Цената на дамаската е водещ компонент при определяне себестойността на услугата . Хубаво е да знаете , че среден клас плат струва 12- 15 лв. метъра . На пазара се предлагат и по скъпи платове с цени 20-50 лв. , но не винаги по високата цена е гаранция за по добро качество . За да си направите груба сметка можем да Ви кажем ,че средния разход е : Диван  6-8 метра  , Фотьойл  3-5 м , Табуретка 1-1.5 м , Ъглов диван 10-15 м . Повечето дамаски са с ширина 140 см , но има и такива които са  широки 280 см . Имайте предвид , че много от платовете с двойна ширина са предназначени за пердета , завеси  и техните якостни характеристики не са подходящи за тапициране на мебели / В магазините за платове това често се премълчава ! /.                                   

Ако сте се спрели на изкуствена кожа , то тя струва около 15 лв за метър . Много колеги
я наричат " Еко кожа " , но в същност в нея няма нищо еко . Това е изцяло изкуствен материал . Трябва да знаете , че дори и най качествената изкуствена кажа след 2-3 години започва да се напуква и люпи ,особено там където най много се седи . Затова
този материал е подходящ за по-ненатоварени части на вашите мебели  / гърбове , корпус и др . / . Друг недостатък на кожата е , че през лятото тя спарява , а през
студените месеци държи студено . 

 Често при тапицирането се налага смяна на пълнежа на мебелите . Ако той е от полиуретанова пяна  / дунапрен / , имайте предвид ,че се предлага с различни плътности . За седалки се използва по плътна пяна  Т25 , Т30 , Т40 . Дунапрен с по ниска плътност може да се сложи в гърбове ,корпус и др . Естествено колкото е по плътна пяната съответно и качеството и е по високо , разбира се и цената . Най масово използвания дунапрен е Т25 . Той се продава на листове с размер 130/200 см и в различни дебелини . Цената на лист с дебелина 2 см е 10-17лв .

 Когато вашата мека мебел е с пружинна система е задължително материала ,които е върху нея /зебло , мебелин , кокосова вложка и др./да се смени . Независимо от това как изглеждат на външен вид мебелите , при всички положения пружината е деформирала и  "изяла" структурата му . Работата с пружини е доста трудна и изисква повече опит .Именно затова по неопитни тапицери си спестяват усилието до развалят седалката до основа  ! С пружинни системи се е работило масово преди 30-40 години , затова и по старите майстори могат да се справят по добре с такъв тип мека мебел . Тук има специфична технология на шиене на материала към пружината и повечето млади тапицери не знаят как да направят качествено тази операция .

     Цена на труда  

Имайте на предвид ,че общо взето цените на повечето тапицери са почти еднакви . Можем да ви дадем някакви ориентировъчни цени, но все пак точна оферта  се дава когато се види модела.Например при тапициране на мека мебел от среден клас за труд се взима : Табуретка 10-20лв , Фотьойл около100лв , Диван 150-250лв , Ъглова гарнитура 250 -350лв и др . Но цената не  е най-важна ! По важно е да се избере тапицер , които ще е отговорен към крайния резултат . Какъв ще е смисъла да се смени само дамаската , при положение че корпуса има нужда от ремонт , пълнежа е за смяна и др . В такъв случай офертата ще е евтина , но след година мебелите Ви отново ще са за ремонт . Затова проучете предложенията на повече фирми и се спрете на тапицер с история и име .Хубаво е да посетите неговото ателие и да видите мебели изработени от него . Както в почти всички области в България така и в нашия бранш има майстори , които знаят всичко . Но имайте на предвид , че има скъпи и сложни за работа модели , които са произведени със  специални компютъризирани машини и при претапицирането много трудно може да се постигне абсолютно същото високо качество . Една такава шевна машина струва от порядъка на 25000-30000 евро и за българския занаятчия е почти невъзможно да си я позволи . Затова тапицера е хубаво да Ви предупреди ако няма да може да направи вашия диван 1 към 1 . Това в никакъв случай не означава , че той не разбира от работата си . Просто е по добре да откажеш поръчка , вместо да се захванеш с нещо което знаеш , че няма да можеш да изпипаш .

   Ако се нуждаете от тапицерски услуги или просто имате някакво питане свързано с претапицирането на мека мебел , може да ни потърсите .Ние бихме могли да направим безплатен оглед на вашите мебели и ще ви дадем компетентен съвет относно качество , дизайн и функционалност . Според нас претапицирането е добро решение , защото реставрацията на стара мека мебел излиза в пъти по евтино от покупката на нова . Но в някой случаи при ремонта се налага смяна на механизми , стягане и възстановяване на елементи по корпуса , основен ремонт на седалки и др . Всички тези операции оскъпяват услугата и цената може да се доближи до тази на нова мебел . Именно затова ще Ви изтъкнем какви ще бъдат плюсовете и минусите при претапицирането и Вие сами ще прецените дали си заслужава ремонта .Ще се радваме ако можем да помогнем . 

 

   Matrakexpert.com е платформа  предназначена основно  за матраци . Но ако се интересувате от мека мебел , изработването на нестандартен диван по поръчка  или от тапицерски услуги , може да разгледате и нашите специализирани  сайтове :

 

              mekamebel.net   и   mebeli-lmt.com 

 

 

 

сео блог rte1 ...Ниски цени на мебели и матраци от ЛМТ София ...за всеки дом услугите на ЛМТ са достъпни и качествени. Онлайн магазин за подматрачни рамки и дивани.